Warsztaty dieta wegańska w praktyce

Warsztaty dieta wegańska w praktyce
Data: 10/11/2018
Godziny: 09:00 - 16:00


Lokalizacja
Nazwa miejsca: Zdrowy Styl – profesjonalnie o kosmetyce, fizjoterapii i masażu
Ulica: Fantazyjna 24
Miasto: Warszawa
Kraj: Poland


Warsztaty skierowane są do osób, które mają minimum podstawową wiedzę z zakresu żywienia człowieka (dietetycy, żywieniowcy, wegetarianie, weganie oraz fascynaci żywienia). Przedstawiane są wyłącznie konkretne informacje dotyczące diety wegańskiej, poparte badaniami naukowymi i doświadczeniem prowadzącej.

Każdy uczestnik otrzymuje skrypt i certyfikat udziału w warsztatach.

Agenda warsztatów:

Każdy moduł zawiera zarówno część teoretyczną jak i praktyczną, zalecenia dotyczące suplementacji i spożycia składników odżywczych poparte są standardami, badaniami naukowymi oraz doświadczeniem prowadzącej.

I CZEŚĆ – podstawy diety roślinnej:

Skłądniki, na które trzeba zwrócić największą uwagę podczas komponowania diety, informacje praktyczne i ćwiczenia w grupach,
Związki antyodżywcze w diecie wegańskiej (fityniany, goitrogeny, lektyny, szczawiany i inne),
Poprawianie przyswajalności składników odżywczych, nasion strączkowych, orzechów,
Co suplementować i kiedy, w jaki sposób.

II CZĘŚĆ – diety roślinne na różnych etapach życia:

Dieta dorosłych wegetarian i wegan – czym różnią się wytyczne żywieniowe w porównaniu do diety tradycyjnej, jak zastosować je w praktyce,
Dieta kobiet w ciąży wegańskiej – na co zwrócić największą uwagę, czy ciąża wegańska oznacza niedobory, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów i opisy przypadków,
Dieta niemowląt i małych dzieci na diecie wegańskiej – na co zwrócić uwagę, z czym mogą być problemy, czym różni się od tradycyjnej diety, kiedy wprowadzać produkty, jakie suplementy są niezbędne, przykłady jadłospisów, opisy przypadków,
Samodzielne układanie jadłospisów dla wegan, przypadki pacjentów, wspólne omawianie.

III CZĘŚĆ – odmiany diet wegańskich, diety znanych lekarzy (Ornish, Barnard, Fuhrman, Esselstyn), dieta surowa, zespół jelita drażliwego a dieta wegańska

Korzyści i zagrożenia związane z dietą surową. Na co zwrócić uwagę, czy jest bezpieczna, jak bilansować taką dietę, przykłady posiłków, przykłady jadłospisów, zaleceń i opisy przypadków,
Dieta 80/10/10 – zastosowanie, korzyści i zagrożenia. Przypadki pacjentów,
Zespół jelita drażliwego a dieta wegańska, jak zbilansować dietę, z czym mogą być problemy. Przypadki pacjentów,
Diety wegańskie znanych lekarzy – na czym polegają, korzystne i niekorzystne aspekty tych diet, efekty zdrowotne, ciekawostki.
Biorąc udział w warsztatach zyskujesz umiejętność prawidłowego bilansowania wegańskiego jadłospisu, doboru produków i suplementacji. Nie ma możliwości, żebyś opuścił szkolenie bez tej wiedzy!

Warsztaty prowadzi Iwona Kibil, dietetyk z doświadczeniem w dietach wegańskich. Autorka książek „Wege. dieta roślinna w praktyce” i „Weganka w ciąży”.
Sama stosuje dietę roślinną od wielu lat.

Bilety dostępne pod adresem: https://wegecentrum.pl/warsztaty-dieta-weganska-w-praktyce/

Koszt uczestnictwa: 259,00  – 559,00 

Wczytuję mapę...