III Konferencja Naukowa

III Konferencja Naukowa
Data: 09/06/2017
Godziny: 09:00 - 15:00


Lokalizacja
Nazwa miejsca: Wyższa Szkoła Rehabilitacji
Ulica: ul. Marcina Kasprzaka 49
Miasto: Warszawa
Kraj: Poland


Wychodząc naprzeciw nowym trendom w żywieniu człowieka, serdecznie zapraszamy 09 czerwca 2017 do Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie na III Konferencję Naukową pt.: „Czynniki genetyczne i środowiskowe wpływające na jakość zdrowia i życia konsumentów”.

Wszelkie organizmy uwarunkowane są informacją genetyczną zapisaną w genomie oraz działaniem czynników środowiskowych. Jednym z najważniejszych czynników środowiskowych wpływających na stan oraz funkcjonowanie jest żywienie.

Wzrost i rozwój człowieka, jego zdrowie, sprawność fizyczna i tak zwane samopoczucie wynikają w głównej mierze od sposobu odżywiania się.

Główną ideą przyświecającą organizatorom jest przedstawienie innowacyjnych metod dietetycznych pozwalających na tworzenie spersonalizowanych diet. Zapoznanie się z potrzebami żywieniowymi nie tylko osób obdarzonych chorobami genetycznymi ale także prowadzących aktywne życie.
Wprowadzenie gospodarki wolnorynkowej spowodowało pojawienie się dużej ilości produktów na naszym rynku. Ważne jest więc dokonywanie właściwego wyboru produktów pochodzenia zwierzęcego oraz roślinnego, które wpływają na stan zdrowia konsumentów.

Agenda: http://konferencjewsr.pl/agenda-2/

Zapisy: http://konferencjewsr.pl/zapisy/

Plakat wydarzenia:

Wczytuję mapę...